CVT – Kaikki voivat oppia laulamaan!

Complete Vocal Technique (CVT/Kokonaisvaltainen äänenkäytön tekniikka) perustuu ajatukselle, että laulaminen ei ole vaikeaa ja että oikeilla työkaluilla kaikki voivat oppia laulamaan. Tekniikan on vuosia kestäneen tutkimuksen tuloksena kehittänyt tanskalaisen laulupedagogi-tutkija Cathrine Sadolin. Kun ymmärrys äänenmuodostuksesta on parantunut, on laulamisen harjoittelukin nopeutunut. Kun harjoittelet heti oikeita asioita, vältät kuukausien turhan ja/tai haitallisen harjoittelun. Laulutekniikan perussääntö on, että laulamisen täytyy aina tuntua vaivattomalta ja mukavalta, muuten tekniikka ei ole oikein toteutettu. Laulajan on siis hyvä oppia luottamaan itseensä ja tuntemuksiinsa.

Sinä päätät, miltä kuulostat!

CVT sisältää kattavasti kaiken tarvittavan tiedon turvallisesta äänenkäytöstä. Se perustuu ihmisen anatomisiin ja fysiologisiin faktoihin, on hyvin konkreettista ja toimii välittömästi. Tekniikan avulla voit saada ääneesi lisää voimaa, kestävyyttä, kantavuutta, laajemman äänialan ja variointimahdollisuuksia. Voit myös oppia laulamaan erilaisilla soundeilla, muuntelemaan äänenväriäsi tai halutessasi oppia käyttämään erilaisia äänen tehosteita (esim. vibrato tai särö). Voit oppia tuottamaan kaikki ihmisäänelle mahdolliset soundit turvallisella tavalla CVT:n avulla. Voit myös suunnitella oman soundisi jättämällä pois asiat, jotka eivät miellytä itseäsi. Sinä olet oman äänesi ”taiteellinen johtaja”.

Kokonaisvaltainen laulaja – olet vapaa ilmaisemaan!

Jokaisen laulajan ja muusikon harjoittelu koostuu kokonaisvaltaisesti tekniikan, tulkinnan, esiintymistaidon ja musiikin (mm. tyylilajit, musiikin peruselementit) opiskelusta. Kaikkia näitä osa-alueita voi ja on suositeltavaa harjoitella. Kysymys onkin: mikä osa-alue sinulla tarvitsee harjoitusta?

Kun hallitset tekniikan, voit tehdä ja ilmaista äänelläsi mitä haluat. Tekniikka on laulajan itseilmaisun väline – tärkeintä on aina välittää musiikilla jokin viesti kuulijalle. Millaisen viestin ja miten haluat välittää, on taiteellinen valinta, joka jokaisen laulajan on tehtävä itse. Tekniikka vapauttaa sinut tulkitsemaan mitä ikinä haluatkaan!

Lue tekniikan yksityiskohtaisempi esittely Complete Vocal Techniquen sivuilta ja kuuntele ääniesimerkkejä!

http://completevocalinstitute.com/kokonaisvaltaisen-aanenkayton-tekniikka/